Angular 2 Building Blocks Solutions

angular question and answer

What is Angular?

Angular 2 is anĀ open-source JavaScript framework to build web applications in HTML and JavaScript. This tutorial looks at the various aspects of the Angular 2 framework which includes the basics of the framework, the setup of Angular, and how to work with the various aspects of the framework.

Angular 2 Questions

1. The following are true about Services, except ________

(1)Services are designed to do a lot of things at a time
(2)Components must be as lean as possible and all non-trivial tasks should be delegated to Services
(3)Services are mostly injected to components using DI
(4)Service is typically a Class with functions

Answers- (1)Services are designed to do a lot of things at a time

2. The following are all Directives, except __________ Choose the correct option from below list
(1)Attribute
(2)Structural
(3)Component
(4)Module

Answer:-(4)Module

3. Which directive lets you change the rendered view by adding and removing elements from the Document Object Model?
Choose the correct option from below list
(1)Attribute
(2)Structural
(3)Component

Answer:-(2)Structural

4. Which of the following is an Attribute Directive?
Choose the correct option from below list
(1)NgFor
(2)NgModel
(3)NgIf
(4)NgHide

Answer:-(2)NgModel

5. Which of the following helps you define Metadata for a class?
Choose the correct option from below list
(1)Using Templates
(2)Using Components
(3)Using Services
(4)Using Decorator

Answer:-(4)Using Decorator

6. The following are all Angular metadata Decorators, except ________
Choose the correct option from below list
(1)@Bindable
(2)@Injectable()
(3)@Inject
(4)@Component

Answer:-(1)@Bindable

7. Which of the following are valid metadata properties?
Choose the correct option from below list
(1)templateUrl
(2)All the options
(3)providers
(4)pipes

Answer:-(2)All the options

8. Components can be used with ____________.
Choose the correct option from below list
(1)None of the options
(2)Both Attributes and Tags
(3)Attributes only
(4)Tags only

Answer:-(2)Both Attributes and Tags

9. What is it called when you “compile the application in the browser before launching the app”?
Choose the correct option from below list
(1)Ahead-of-Time (AOT) Compilation
(2)PreLaunch Compilation
(3)Just-In-Time (JIT) Compilation
(4)Static Compilation

Answer:-(3)Just-In-Time (JIT) Compilation

10. An app can have one or no modules present.
Choose the correct option from below list
(1)True
(2)False

Answer:-(2)False

11. The @Component decorator defines how an application should be compiled and launched.
Choose the correct option from below list
(1)False
(2)True

Answer:-(1)False

12. ______ are mandatory parameter in components.
Choose the correct option from below list
(1)Templates
(2)Selectors
(3)Providers

Answer:-(1)Templates

13. The decorator that is used to indicate a module is _______.
Choose the correct option from below list
(1)@ngModel
(2)@NgModel
(3)@NgModule
(4)@ngModule

Answer:-(3)@NgModule

14. What are the types of Angular View Classes that can be associated to a Module?
Choose the correct option from below list
(1)Decorators, Services and Components
(2)Services, Decorators and Templates
(3)Components, Directives and Pipes
(4)Directives, Templates and Pipes

Answer:-(3)Components, Directives and Pipes

15. Templates can also be added using URLs of the file containing code.
Choose the correct option from below list
(1)False
(2)True

Answer:-(2)True

16. In order to bind data from view to component class, you can use _____.
Choose the correct option from below list
(1)Property binding
(2)Interpolation binding
(3)Event binding

Answer:-(3)Event binding

17. Property binding is defined using _________.
Choose the correct option from below list
(1){{}}
(2)[]
(3)[()]

Answer:-(2)[]

18. The following are all metadata, except ________
Choose the correct option from below list
(1)@pipes
(2)@template
(3)@Component
(4)@Injectable()

Answer:-(2)@template

19. ______ element property is used to tell angular to insert the instance of component in the HTML file.
Choose the correct option from below list
(1)Templates
(2)Providers
(3)Selectors

Answer:-(3)Selectors

20. NgFor and NgIf are examples of _________
Choose the correct option from below list
(1)Attribute
(2)Component
(3)Structural

Answer:-(3)Structural

21. Which directive lets you modify the behavior of another Directive?
Choose the correct option from below list
(1)Component
(2)Attribute
(3)Structural

Answer:-(2)Attribute

22. Interpolation uses ________.
Choose the correct option from below list
(1)[]
(2){{}}
(3)[()]

Answer:-(2){{}}

23. What happens when the following code is encountered by Angular?
< tr>
< td id=”tableData4″ colspan={{2 * 2}}>
< /td>
< /tr>`
Choose the correct option from below list
(1)None of the options
(2)The < td> colspan is set to empty value
(3)A template parse error is thrown since colspan is a native HTML attribute
(4)The < td > colspan is set to ‘4’ since Angular evaluates the interpolated expression

Answer:-(3)A template parse error is thrown since colspan is a native HTML attribute

24. There can be only one component per DOM element.
Choose the correct option from below list
(1)True
(2)False

Answer:-(1)True

25. Which of the following is an advantage of lazy loading?
Choose the correct option from below list
(1)Loads the features only on demand
(2)All of the options
(3)Speeds up the application load time
(4)Extends lazy loaded features without expanding initial load size

Answer:-(2)All of the options

26. Which of the following is one of the blocks of Angular 2 architecture?
Choose the correct option from below list
(1)Router
(2)None of the options
(3)Both the options
(4)Pipes

Answer:-(2)None of the options

27. Root module class by convention is named as _______.
Choose the correct option from below list
(1)MainModule
(2)RootModule
(3)AppModule

Answer:-(3)AppModule

28. Angular 2 uses ______ Dependency Injection.
Choose the correct option from below list
(1)Component
(2)Horizontal
(3)Hierarchical
(4)Service

Answer:-(3)Hierarchical

Also read – JipmerĀ  bsc nursing questions

29. How will you make sure that a single instance of any Service is available throughout the app?
Choose the correct option from below list
(1)Register the service using ‘imports’ and add it to the Root Component
(2)Register the service using ‘providers’ and add it to the Root Module————-
(3)Declare the service in the Root Component
(4)None of the options

Answer:-(2)Register the service using ‘providers’ and add it to the Root Module

30. Angular 2 is written on top of Angular 1.5.x.
Choose the correct option from below list
(1)False
(2)True

Answer:-(1)False

31. Services are included in components using ______.
Choose the correct option from below list
(1)Directives
(2)Template
(3)Provider

Answer:-(3)Provider

32. Services are identified using the decorator ______.
Choose the correct option from below list
(1)@ngServices
(2)@services
(3)@Injectable

Answer:-(3)@Injectable

33. There can be only one service in a component.
Choose the correct option from below list
(1)True
(2)False

Answer:-(2)False

34. How many lifecycle methods does Angular offer apart from a Component’s constructor()?
Choose the correct option from below list
(1)7
(2)8
(3)4
(4)6

Answer:-(2)8

Disclaimer – This blog is written to help the students and teacher community. There is no purpose to permote illigal activities. If you feel any problem, Please feel free to mail us.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *